Animatoare copii Frumoasa din padurea adormita

Bine ati venit pe blogul nostru !

animatoare copii frumoasa din padurea adormita

animatoare copii Frumoasa din padurea adormita

Frumoasa adormita este un desen animat produs de Walt Disney in anul 1959. Povestea a fost preluata de la Charles Parrault, scriitor francez de basme. Istorisirea a fost ulterior culeasa de Fratii Grimm, fiind puternic influentata de folclor.


La botezul Aurorei, fiica de imparat, treisprezece ursitoare sunt chemate. Regele si regina uita de cea de-a treisprezecea ursitoare, pun tacamuri doar pentru primele doisprezece. Umilita si furioasa, cea din urma ursitoare pune un blestem asupra micutei, care prezice ca la varsta de 16 ani, Aurora se va intepa intr-un ac si va cadea in somnul profund al mortii pentru 100 de ani, pentru ca apoi sa poata fi trezita de sarutul printului.


Degeaba parintii au incercat din rasputeri sa faca sa dispara toate fusurile din imparatie, caci unele lucruri sunt pur si simplu inevitabile. Astfel,la 16 ani, Aurora se inteapa in fus si blestemul ursitoarei rele prinde viata.


Celebra pentru parul lung, blond, rochia roz, mulata pe talie apoi evazata, coroana aurie pe cap, Aurora este un simbol al frumusetii, imitat in detaliu de animatoarele noastre pentru petreceri copii. Printul aude de blestemul aprig, anii trec, printesa doarme in continuare in castel, in plansetele neincetate si a nefericirii oamenilor din jurul ei. Sarutul miraculos al printului o trezeste la viata, iar cei doi se casatoresc in secret. Aurora si printul au doi copii, iar cei doi traiesc fericiti pana la adanci batraneti.


Exista numeroase variatiuni ale acestei povesti, dar si interpretari. Putem spune ca intreaga istorisire este o alegorie la adresa naturii: printesa Aurora reprezinta natura, cea din urma ursitoare malefica este iarna, care ingheata intreaga natura, iar printul simbolizeaza primavara, ce rupe oribilul blestem al iernii si permite soarelui sa o trezeasca pe Aurora.


Toate fetitele vor fi absolut incantate ca Aurora sa isi faca aparitia la petrecerea lor. Alaturi de animatoarele noastre atente, care dau dovada de multa pricepere si au grija de copilasi, atomosfera de poveste va prinde viata din nou, de data aceasta in lumea reala.


Aurora se defineste in raport cu frumusetea sa, cu imposibilitatea evitarii lucrurilor predestinate. Povestea ei prezinta in mod dramatic consecintele faptelor generatiilor anterioare, sau felul in care copiii platesc pentru greselile parintilor. Pana la urma, ea nu a fost vinovata cu absolut nimic, ci lacomia si indolenta regelui si a reginei au dus la blestemul oribil la care a fost supusa fata. Un alt element celebru provenit din povestea Aurorei este castelul enorm, construit de-a dreptul superb la parcul de distractii Disneyland din Paris. Astfel, Aurora este un exemplu de eroina clasica in cadrul basmelor pentru copii. Ea este un model prin faptul ca nu are nicio actiune voit necumpatata, nu are niciun viciu, se defineste in raport cu animalele si cu relatia pe care o are cu vietatile padurii. In general toate personajele pozitive din basme sunt mai atrase de spatiul rural decat de cel citadin, care iese in evidenta prin caracterul viciat. Povestile Disney vor ramane nemuritoare o data cu trecerea timpului, ce nu le va afecta nicicum.


Intra in lumea noastra de poveste, alege serviciile nostre si veti avea o petrecere de neuitat !

Servicii de cea mai inalta calitate, profesionalism si eleganta, intr-un singur cuvant, Ursulla !